Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
16+
2+
3+
4+
5+
7+
Adulți
Albume
Albume
Anunturi
Anunturi de actualitate
Arhivă
Artiști ai Teatrului Țăndărică
Ateliere Impuls 2017
Ateliere Impuls 2018
Ateliere Tandarica Altfel
Ateliere TSC
Campanii
Conducere
Conferinte educationale
Conferinte IDEEA Impuls 2017
Conferinte IDEEA Impuls 2018
Conferinte profesionisti
Decernare premii Impuls 2017
Dictionar
Diverse
Experiment performativ 2017
Expozitie/Perpetuum Tandarica
Festivaluri
Implus 2016
Impuls 2017
Impuls 2018
Impuls 2019
Întâlniri 2017
Intalniri 2018
Întâlniri informaționale 2017
Interviu
Lansare de carte 2017
Lansare de carte 2018
Noutati
Pagini privacy
Povestile Romaniei
Premii
Proiecte
Proiecte Salt 2017
Proiecte Salt 2018
Proiecte SALT 2019
Salt
Salt 2017
Salt 2018
SALT 2019
Salt 2020
Spectacole
Spectacole Impuls 2017
Spectacole ImPuls 2018
Spectacole TSC
Stagiunea de vara TSC
Stagiunea Tandarica Altfel
Tandarica Altfel
Tandarica in miscare
Teatrul Itinerant
Template
TSC

Proiectul Expoziție Interactivă/Muzeul Itinerant ”Perpetuum Țandărică”constă într-o prezentare artistică a patrimoniului Teatrului de Animație Țăndărică, cu un text scris special și a unor fragmente de piese luate din repertoriu. Aici, păpușile sunt atent alese din istoria teatrului și marchează principalele repere în evoluţia teatrului de animație din România, rememorând atât artiştii cât şi personajele ce au consacrat această artă teatrală aparte. Vocile rămase inregistrate în „fonoteca de aur” sunt montate atrăgător, constituind scurte momente hazlii de animație. Totodată sunt prezentați pașii de construcție a unei păpuși sau a unei marionete, de la butucul de lemn – materie primă, la produsul final – păpușa sau marioneta, obiect de joc și operă de artă. Prezentarea este completată de exemplificări cu păpuși mânuite în tehnicile în care au fost lucrate (se ia câte o păpușă pentru exemplificare și „se joacă”): marionete cu fire scurte/lungi, tijă în cap, bi-ba-bo, wayang, păpusi mânuite direct (pe o masă), personaje aplicate pe corp (cum se spune- papusi compuse cu corpul). Toate acestea sunt explicate prin scurte montaje video din arhivă și din ceea ce am inregistrat noi cu scop de arhivare și marketing. Întreaga manifestare/spectacol insoțeste o expoziție de păpuși (de la 50 de papuși – expoziție mica, până la 200 de papuși – expoziție mare) păstrate/conservate cu grijă și restaurate cu pasiune.

Dincolo de dimensiunea istorică a muzeului, proiectul Perpetuum Țăndărică își propune să expună și creațiile contemporane ale teatrului din domeniul scenografiei de păpuși, familiarizând publicul cu tendințele estetice și tehnicile de construcție contemporane.

Expoziția noastră a putut fi vizitată atât în țară (la Muzeul Satului, Muzeul Național de Istorie, Palatul Suțu), cât și în străinătate (China, Croația). În toamna acestui an Perpetuum Țăndărică se va afla la Cluj, la Muzeul de Artă din cadrul Palatului Bánffy (septembrie-octombrie-noiembrie 2016).


Muzeul-de-papusi-Perpetuum-Tandarica-1

72 de ani de istorie a marionetelor la Muzeul Brăilei „Carol l”

Proiectul Expoziție Interactivă/Muzeul Itinerant Perpetuum Țăndărică constă într-o prezentare artistică a patrimoniului Teatrului de Animație Țăndărică unde păpușile sunt alese dintr-o istorie de 72 de ani a teatrului și marchează principalele repere de viziune plastică a teatrului de animație. Particularitatea proiectului Perpetuum Țăndărică constă în caracterul contemporan al scenografiei de păpuși prin prezentarea tendințelor estetice


Afis PERPETUUM TANDARICA Cluj

Peste 70 de ani de istorie a marionetelor de la Teatrul Țăndărică, la Muzeul de Artă din Cluj!

”Perpetuum Țăndărică” este o parte din istoria Teatrului de Animație Țăndărică. Păpușile au fost și vor rămâne o componentă esențială în viața acestei instituții. Iar ”Perpetuum Țăndărică” reprezintă un muzeu itinerant unde curioșii mici și mari vis-a-vis de teatrul de animație pot să admire istoria de peste șaptezeci de ani a Teatrului Țăndărică prin intermediul păpușilor și marionetelor expuse în diverse spații din București și din țară și uneori chiar din străinătate.


X