Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
16+
2+
3+
4+
5+
7+
Adulți
Albume
Albume
Anunturi
Anunturi de actualitate
Arhivă
Artiști ai Teatrului Țăndărică
Ateliere Impuls 2017
Ateliere Impuls 2018
Ateliere Tandarica Altfel
Ateliere TSC
Campanii
Conducere
Conferinte educationale
Conferinte IDEEA Impuls 2017
Conferinte IDEEA Impuls 2018
Conferinte profesionisti
Decernare premii Impuls 2017
Dictionar
Diverse
Experiment performativ 2017
Expozitie/Perpetuum Tandarica
Festivaluri
Implus 2016
Impuls 2017
Impuls 2018
Impuls 2019
Întâlniri 2017
Intalniri 2018
Întâlniri informaționale 2017
Interviu
Lansare de carte 2017
Lansare de carte 2018
Noutati
Pagini privacy
Povestile Romaniei
Premii
Proiecte
Proiecte Salt 2017
Proiecte Salt 2018
Proiecte SALT 2019
Salt
Salt 2017
Salt 2018
SALT 2019
Salt 2020
Spectacole
Spectacole Impuls 2017
Spectacole ImPuls 2018
Spectacole TSC
Stagiunea de vara TSC
Stagiunea Tandarica Altfel
Tandarica Altfel
Tandarica in miscare
Teatrul Itinerant
Template
TSC

„Furtuna”, Teatrul pentru copii și tineret Colibri, Craiova, spectacol pentru întreaga familie

Furtuna este o producție inspirată de arta animației, care aduce în scenă teatrul în teatru, pe un scenariu și în regia lui Cristian Pepino, prin inedita întâlnire a actorului Marcel Iureș cu păpușarii Oana Stancu, Geo Dinescu, Mugur Prisăcaru și Marin Fagu (care este și autorul muzicii).

„Micul Prinț – o întâmplare”. Spectacol – experiment performativ cu marionete virtuale, 8+

Povestea binecunoscută a Micului Print este transpusă și adaptată într-o manieră inovativă, direct din mâinile copiilor, ce devin actori și mânuitori.

„Bambi”, Teatrul Excelsior, București, 5+

Micul prinț Bambi se naște într-o primăvară, într-un luminiș. Are o mamă frumoasă și iubitoare; tatăl lui e cel mai important cerb din pădure; are rude numeroase și prieteni de toate speciile.

„Little Jeep”, Teatrul Național pentru copii din Beijing, 3+

Little Jeep este povestea unei mașini de teren care devine un erou în lupta cu incendiile. Morcovi, castraveți, usturoi și alte legume, prosoape, cleme, bureți și alte elemente de recuzită se transformă în mâinile actorilor într-o varietate de animale: elefantul cu trompa lui cea lungă, ursul jongleur și un crab cam agresiv, confecționat dintr-un burete și două cleme. Totul este uimitor și plin de imaginație.

„Micul T”, Compania de Teatru Batida, Danemarca, 4+

Departe, într-o minunată țară plină cu palmieri și curmale, s-a născut un băiețel cu urechile la fel de mari ca frunzele de rubarbă. La vederea lor, tatăl lor era să moară de rușine: ”Săracul de mine! Oare ce am făcut să merit așa un fiu?”.

„Eu, Oblio”, Teatrul de Animație Țăndărică, 4+

Harry Nilsson, un cunoscut muzician american, a scris în anii ’70 o poveste despre Oblio, un băiețel cu capul rotund, ce trăia în Țara Capetelor Țuguiate.

„Magazinul cu jucării”, Teatrul pentru copii și tineret Merlin, Timișoara, 10+

Un text emoționant, plin de candoare, de sensibilitate și de emoția profundă a fiecărui personaj. Propunem spectatorilor de toate vârstele o nouă formulă scenică, cu o multitudine de imagini teatrale, de simboluri și metafore, cu partituri actoricești remarcante și momente păpușărești autentice.

„Doamna de la Porto Pim”, Compania de Teatru Gioco Vita, Italia, 16+

Doamna de la Porto Pim a fost o ființă magică, senzuală, enigmatică care i-a furat sufleul unui vânător de balene și l-a făcut muzician, până când instinctul lui de ucigaș, pentru a răscumpăra o trădare prevăzută a cerut ca tribut de sânge moartea ei.

„Cui i-e frică de Bau-Bau?”, Teatrul de Animație Țăndărică, 4+

Totul este un joc, cu puține cuvinte, cu mișcare, muzică și dans, care apelează la puterea de imaginație a copiilor și care are ca scop să demitizeze unele dintre cele mai comune temeri…

„Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele”, Teatrul de Animație Țăndărică, 5+

În premieră națională, Matei Vișniec, cel mai jucat dramaturg român atât în țară, cât și în străinătate, ”debutează ” pe scena de la Țăndărică, cu o piesă scrisă pentru copii. “Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele”…

„Ridichea uriașă”, Teatrul Arlechino, Brașov, 2+

Povestea noastră începe cu un nor călător care zăbovește deasupra gospodăriei Vasilovici. Familia Vasilovici e numeroasă dar haioasă.

„Noone`s land”, Teatrul de Păpuși Merlin, Grecia, 4+

Vom descoperi visul, creativitatea și puterea imaginației prin ochii unei sperietori de ciori, o creatură singuratică, veșnic blocată în același loc, fără orizonturi sau vreo șansă de a scăpa dintr-un mediu care nu a ales-o.

„Hainele cele noi ale împăratului”, Teatrul Municipal Bacovia, Bacău, 3+

În regat era mereu mare veselie. Treceau pe acolo tot felul de străini, era zarvă mare. Într-o bună zi, iată că ajunseră în cetate şi doi pungaşi care se dădură drept mari meşteri ţesători şi spuseră că ei pot sa țeasă cea mai frumoasă stofă din întreaga lume.

„Migraaaanți!”, Teatrul de Animație Țăndărică, 16+

O poveste foarte îndrăgită de copii, care nu putea să lipsească din repertoriul Teatrului Gulliver. Spectacolul este o lecție de devotament şi sacrificiu pe care fiica cea mică îl face pentru tatăl său, Bernardo.

„Casele Clovnilor”, Teatrul de Păpuși Merlin, Grecia, spectacol pentru adulți

O clădire, cinci apartamente, șase personaje. Personalități tragicomice, care duc o viață mizerabilă pe care nu se tem să o piardă, ci să o trăiască. Spectacolul este o combinație între mai multe stiluri de mânuire: păpuși la masă, teatru de obiecte și teatru de umbre.

„Năzdrăvanul din stele”, Teatrul pentru copii și tineret Luceafărul, Iași, 6+

Textul cunoscutului dramaturg Alina Nelega s-a focalizat pe acțiuni și personaje care vor plimba imaginaţia spectatorilor prin două lumi contrastante, dar la fel de interesante – spaţiul interstelar şi lumea de la firul ierbii, oferind publicului o adevărată provocare de fantezie.

„Cine ești tu?”, Teatrul de Animație Țăndărică, 2+

Povestea ia naștere din niște perne amorfe și ne vorbește despre personaje ce se recunosc reciproc. În unele privințe se aseamănă, alteori sunt diferite.

„Zigmund Follies”, Compania de Teatru Phillipe Genty, Franța, spectacol pentru adulți în limba franceză

„Un povestitor care descoperă îngrozit  că mâna sa stângă caută prin buzunare…portofel…deschide scrisori…sertare… ba, chiar, îi întoarce vesta pe dos.”

„Strada cu îngeri”, Teatrul de Păpuși Puck, Cluj-Napoca, 5+

Strada cu îngeri, un spectacol nonverbal gândit și regizat de către Decebal Marin, vorbește despre legătura dintre lumea umană și cea angelică.

„Sunt eu, Annabel”, Compania de Teatru Lightwave, București, 13+

Ajunsă în casa copilăriei, îşi descoperă jurnalul pe care l-a ținut pana la adolescență. Annabel este o fetiță ca oricare alta, dintr-o familie ca oricare alta, disfuncțională precum majoritatea, care prin imaginația sa încearcă să treacă peste certurile părinților, crescând și ajungând față în față cu tentațiile adolescentei. Păpuși în mărime naturală, într-un spectacol Lightwave Theatre destinat publicului adult.

„Mica Vrăjitoare”, Teatrul de Păpuși Prichindel, Alba Iulia, 5+

Mica vrăjitoare este o poveste fantastică și amuzantă despre calea spre maturizare. Fiecare etapă e plină de greutăți și încercări. Dar nimic nu este greu  dacă ai un scop nobil, un prieten adevărat, tenacitate și curaj!

Work in progress „Regele moare”, Teatrul de Animație Țăndărică, spectacol pentru adolescenți și adulți

”Spectacolul este o elegie pentru ființe mici. Adaptarea textului Regele moare pentru păpuși urmărește nuanțe ludice și candide ale disperării umane. Ființe mici captive în spații mici învață într-un timp foarte scurt cum să moară. Sau să trăiască…”.

„Klasse, Klasse”, Compania de Teatru Strahl, Germania, 12+

Klasse, Klasse analizează tipologiile elevilor de școală: tocilarul, copilul popular și prietenii săi, cel mai frumos din școală, bătăușul, sportivul, visătorul, clovnul clasei, apărătorul celor slabi, profesorul sever și cel degajat.

„La un metru de tine”, Teatrul Ion Creangă, București, 2-5 ani

Două persoane se întâlnesc, iar istoriile lor încep să se desfășoare. Pe măsură ce își petrec timpul împreună, încep, minut cu minut, să se cunoască unul pe celălalt și, ghidați de instinct, construiesc spațiul din jur, iar propriile lor puncte de  vedere se transformă.

„Scufița Roșie”, Teatrul de Animație Țăndărică, 3+

”Scufița roșie reprezintă pentru mine mult mai mult decât o celebră poveste pentru copii. Este de fapt o metaforă despre trecerea prin viața asta atât de imprevizibilă, despre cum ne maturizăm si evoluăm, trecând prin experiențe frumoase sau uneori cumplite.”

„Frumoasa și bestia”, Teatrul de Păpuși Gulliver Galați, 3+

O poveste foarte îndrăgită de copii, care nu putea să lipsească din repertoriul Teatrului Gulliver. Spectacolul este o lecție de devotament şi sacrificiu pe care fiica cea mică îl face pentru tatăl său, Bernardo.

X