Frumoasa și bestia

apr, 2024

16apr10:00Frumoasa și bestia4+, 70min10:00 Sala ȚăndăricăCumpără bilete

frumoasa si bestia

Descriere

Regia: Bobi Pricop
Adaptarea: Andrei Dósa
Scenografia: Oana Micu
Asistent regie: Octavian Szalad
Asistent scenografie: Bogdan Dobre
Marionete: Oana Micu și Claudiu Ionescu
Muzica originală: Eduard Gabia
Vocea povestitorului: Victor Rebengiuc
Lighting design: Costi Baciu
Distribuția: Mona Toncu, Simina Constantin, Ruxandra Ștefănescu, Gabriel Apostol, Florin Mititelu, George Simian
Vârsta: 4+
Durata: 70 min.

Teatrul de Animație Țăndărică prezintă „Frumoasa și Bestia”, în regia lui Bobi Pricop, o versiune contemporană a clasicei povești.
Scenografia, concepută de Oana Micu, introduce marionete printate 3D care aduc personajele la viață în moduri vizual impresionante și pline de expresivitate. Aceste marionete nu doar că ilustrează transformările interioare ale personajelor, ci și accentuează complexitatea emoțională a poveștii, pe măsură ce personajele învață să iubească și să fie acceptate.
Sub îndrumarea lui Bobi Pricop, spectacolul își aprofundează temele prin folosirea tehnologiei pentru a evidenția autenticitatea și vulnerabilitatea interacțiunilor dintre personaje. Acest amestec de tehnologie și narativ transformă „Frumoasa și Bestia” într-o experiență vizuală stimulantă și contemporană.
„Frumoasa și Bestia” de la Teatrul Țăndărică depășește granițele teatrului tradițional, oferind publicului de toate vârstele o ocazie de a reflecta asupra puterii transformative a iubirii și a importanței acceptării, redefinind arta animației, într-o abordare inovatoare și creativă care nu trebuie ratată.

„În esență, teatrul spune povești, iar pe mine mă interesează să descopăr relevanța pe care aceste povești o au pentru oamenii de azi – în ce măsură un basm despre un blestem aruncat de o vrăjitoare și o bestie izolată într-un castel magic poate spune ceva despre lumea din jurul nostru. „Frumoasa și Bestia“ vorbește poate cel mai limpede despre vremurile pe care le trăim – o poveste despre salvare, doar că de data asta, prințul este cel salvat. De el însuși. Monstrul din el trebuie îmblânzit – un monstru hrănit din anxietăți, frici, neîncredere și furie. Dintr-un orgoliu care a transformat un vis într-un coșmar. Asta m-a interesat să descoperim în „Frumoasa și Bestia“, acest drum interior pe care îl parcurge bestia, felul în care își înfruntă temerile cele mai cumplite (mai ales pe cea că nu poate sau nu merită să fie iubit) și că, nu doar dragostea, ci și înțelegerea, acceptarea necondiționată și un strop de bunătate ne pot salva. De bestia din noi.” Bobi Pricop, regizor

Mai mult

Scroll to Top
X