mai, 2019
24mai19:00Apolodor - premierăTeatrul Țăndărică, 4+, 60min19:00 Sala ȚăndăricăCumpără bilet
Descriere
Regia: Silvia Roman Scenografia: Iuliana Vîlsan Muzica: Bogdan Balea Mișcarea scenică: Andreea Belu Video: Dilmana Yordanova/KOTKI visuals
Descriere
Regia: Silvia Roman
Scenografia: Iuliana Vîlsan
Muzica: Bogdan Balea
Mișcarea scenică: Andreea Belu
Video: Dilmana Yordanova/KOTKI visuals
Foto: Andrei Roșianu
Vârsta: Peste 4 ani
Distribuţia: Olga Bela, Ana Maria Bălescu, Mona Toncu, George Simian, Ștefan Craiu, Robert Trifan, Florin Mititelu, Dan Codreanu
Spectacolul ”Apolodor” este realizat după textul poetului, prozatorului și dramaturgului Gellu Naum și ilustrează povestea un pinguin de la circ, căruia i se face dor de ,,frații săi din Labrador”, și pornește în aventura vieții lui spre casa natală. Supus unui drum greu, trecând prin multe primejdii și situații limită care țin publicul spectator în suspans, Apolodor reușește să ajungă la familia sa. Ce se întâmplă după ce ajunge în ținuturile înghețate și cum continuă aventura simpaticului pinguin, veți afla la Teatrul Țăndărică.
Regizoarea Silvia Roman, împreună cu echipa de creație a acestui spectacol, reușește să surprindă momentele cheie ale poveștii, scoțând în evidență stările schimbătoare ale micului pinguin, în funcție de probele la care este supus. Fiecare tablou este gândit în amănunt, din punct de vedere al decorului, muzicii și coregrafiei, într-un concept vizual și contemporan, pentru a atrage spectatorul în poveste. Montarea spectacolului este concepută într-un registru umoristic, dar în același timp potențează emoțiile textului astfel încât spectatorii ajung să trăiască cu sufletul la gură fiecare moment alături de micul ,,fugar” care îşi caută originile.
Scenografa Iuliana Vâlsan a conceput decorul într-o cheie contemporană, astfel încât Apolodor, ajutat de actorii mânuitori, să transmită starea sufletească și emoțiile cât mai aproape de realitate.
Un spectacol pe care Teatrul Țăndărică îl propune spectatorilor de peste 4 ani, dar și părinților, o poveste care aduce zâmbetul pe chipul oricărui copil, dar în același timp, cu o morală mai actuală astăzi ca oricând.
Mai mult