Ziua Mondială a Teatrului de Păpuși

Dimitri-Jageaneau

Ziua Mondială a Teatrului de Păpuși  este sărbătorită în fiecare an pe 21 martie, pentru a celebra cultura și arta teatrului de animație din întreaga lume. Această zi a fost instituită în anul 2003, în cadrul congresului internațional UNIMA (Uniunea Internațională a Marionetiștilor), cu scopul de a promova arta teatrului de păpuși și a e uni comunitatea teatrală la nivel mondial.

Anul acesta, mesajul cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului de Păpuși a fost oferit de către Dimitri Jageaneau, secretar general UNIMA:

WPD2023-webpage-image-English

Stimați marionetiști din întreaga lume, stimați membri UNIMA,

Anul acesta este foarte special pentru noi, deoarece sărbătorim 20 de ani de când a fost instaurată Ziua Mondială a Teatrului de Păpuși. Timp de două decenii ați împărtășit și ați creat proiecte cu care ați contribuit la promovarea artei păpușărești  din întreaga lume.

Anul acesta, tematica noastră este  „Chemarea pădurii” și sunt recunoscător tuturor celor care au contribuit. Haideți să împărtășim acest eveniment și să ne bucurăm împreună! Cu ajutorul marionetelor, lumea poate fi un loc mai bun.

Salut membrii UNIMA și marionetiștii din întreaga lume”

20years
Scroll to Top
X