Banner-facebook_15-ianuarie

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Culturii Naționale 2021, Țăndărică vă face o surpriză: vom transmite on-line încă două spectacole! „Capra cu trei iezi” (regia: Gabriel Apostol) va fi disponibil în intervalul 14 ianuarie ora 18:00 – 15 ianuarie ora 17:00, iar „Regele moare” (adaptare după Eugène Ionesco, regia și adaptarea Eliza Păuna) între 15 ianuarie ora 18:00 și 16 ianuarie ora 09:00. „Regele moare” este un spectacol pentru adolescenți și adulți, disponibil on-line în PREMIERĂ, pe pagina de Facebook a Teatrului de Animație Țăndărică (secțiunea Clipuri video)!


Capra-cu-trei-iezi

În spectacolul ”Capra cu trei iezi” apar actori la vedere, păpuşi mari şi măști, într-un decor ce sugerează lumea satului românesc. Regizorul Gabriel Apostol a tratat texul clasic în linie accentuat folclorică, de la decor la costumele stilizate ale personajelor, la diferitele obiecte sau la linia melodică.

După: Ion Creangă

Adaptarea: Cristian Pepino
Regia: Gabriel Apostol
Scenografia: Cristina Pepino
Muzica: Dan Bălan
Foto: Andrei Roșianu
Vârsta: Peste 3 ani
Durata: 55 min

Distribuția: Ioana Chelaru Popovici / Alina Petrescu, Liliana Gavrilescu / Dora Ortelecan Dumitrescu, Roxana Vișan, George Simian, Florin Mititelu / Leonard Dodan

Spectacolul ”Capra cu trei iezi” poate fi vizionat începând cu data de 14 ianuarie 2021, ora 18:00 și este disponibil pe pagina de Facebook a Teatrului Țăndărică până în data de 15 ianuarie 2021, ora 17:00. 


Regele-moare

Spectacolul pentru adulți „Regele moare” este o poveste caldă, umană despre viaţă, despre putere, despre moarte este, poate,  cea mai puțin absurdă dintre piesele lui Eugène Ionesco. Este vorba despre atitudinea omului in fața propriei morți. Refuz, revoltă, resemnare sunt cele trei atitudini pe care eroul, Bèrenger, le trăiește gradat. Mai întâi, refuză să recunoască stadiul de agonie, apoi se revoltă că nu are ce face, că nu poate lupta și în final este resemnat pentru că nu mai poate face nimic și pentru că timpul curge prea repede. Furia, neputința și frica pot fi coordonatele ce caracterizează starea personajului.
 
Adaptarea după Eugène Ionesco
Regia și adaptarea:  Eliza Păuna
Scenografia: Sabina Veșteman și Bianca Veșteman
Design păpuși: Sabina Veșteman
Construcție păpuși: Daniel Stamate
Muzica: Bobo Burlăcianu
Foto: Andrei Roșianu
Vârsta: Adulți
Durata: 60 min
Distribuția:  Ioan Brancu, Liliana Gavrilescu, Cristina Țane, Mona Toncu, George Simian, Ștefan Craiu
 
Spectacolul ”Regele moare” poate fi vizionat începând cu data de 15 ianuarie 2021, ora 18:00 și este disponibil pe pagina de Facebook a Teatrului Țăndărică până în data de 16 ianuarie 2021, ora 09:00.

Scroll to Top
X