Omul-de-zapada-3

Teatrul de Animație Țăndărică își asumă rolul de promotor al dramaturgiei române contemporane pentru copii, astfel, cu ocazia Zilei Culturii Naționale, la Sala Țăndărică vor avea loc patru reprezentații ale spectacolelor ”Salvați-l pe Moș Crăciun” și ”Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele”.

15 ianuarie 2022, 10:00 și 12:00

Salvati-l-pe-Mos-Craciun-13

Salvați-l pe Moș Crăciun

Scenariul și regia: Decebal Marin
Scenografia: Mihai Pastramagiu
Coregrafia: Camelia Maxim
Muzica: Traian Păcurar
Foto: Andrei Roșianu
Vârsta: Peste 4 ani
Durata: 60 min

Distribuție: George Simian, Gabriel Apostol / Mihai Dumitrescu, Grațiela Ene, Ana Maria Bălescu, Dora Ortelecan Dumitrescu, Florin Mititelu, Ștefan Craiu, Ruxandra Mihai, Mona Toncu, Adrian Lefter, Ionuț Păduraru

„Salvați-l pe Moș Crăciun” este un spectacol pentru toate vârstele, o poveste feerică, cu suflet, spusă cu umor și veselie, numai bună de vizionat în prag de sărbători. În urma vizionării acestui spectacol, ar trebui ca fiecare dintre noi să privim în jur cu atenție, observându-i cu adevărat pe cei din jurul nostru, însă nu doar cu ocazia Crăciunului. În loc să oferim bunătate doar o dată pe an, îndemnați de spiritul Crăciunului, ar trebui să ne dezvoltăm propriul nostru spirit, un spirit umanitar, și să fim mai buni unii cu alții, să ajutăm și să iubim dezinteresat.

16 ianuarie 2022, 10:00 și 12:00

Omul-de-zapada-1

Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele

De Matei Vișniec
Regia: Ioan Brancu
Scenografia: Marian Sandu
Proiecție video: Marin Fagu
Muzica: Cari Tibor
Foto: Andrei Roșianu
Vârsta: Peste 4 ani
Durata: 60 min
Distribuţia: Ioan Brancu, Liliana Gavrilescu, Simina Constantin, Florin  Mititelu, Cristina Țane.

În premieră națională, Matei Vișniec, cel mai jucat dramaturg român atât în țară, cât și în străinătate, „debutează” pe scena de la Țăndărică, cu o piesă scrisă pentru copii. „Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele” este un poem plin de tandrețe, de candoare și sensibilitate, care vorbește despre prietenie, tristețe, bucurie, speranță.

Când simte cum razele soarelui îl topesc încetul cu încetul, Omul de zăpadă pornește într-o călătorie pentru a-l ruga pe astrul ceresc să-i fie milă de el. Pe drum se întâlnește cu o serie de animale cărora, în schimbul ajutorului pentru a ajunge în tara Soarelui răsărele, le dă din „accesoriile” cu care l-au înzestrat copiii. Ajuns aici, în loc să ceară ceva pentru el, cere ajutor pentru prietenii lui. Timpul nu a curs în favoarea Omului de zăpadă, numai inima lui roșie a rămas să pulseze, dar soarele i-a făcut promisiunea că-l va transforma în vis și că-l va readuce la viață și iarna următoare.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm contactați: 

Teatrul de Animație Țăndărică
Consultant Artistic: Miruna Simian, miruna@teatrultandarica.ro
Website: www.teatrultandarica.ro  
Facebook: www.facebook.com/teatrultandarica
Telefon: 021.316.30.03

Scroll to Top
X