Turneul „Țăndărică în Europa” dedicat Centenarului Marii Uniri

capra 05

Turneul „Țăndărică în Europa” dedicat Centenarului Marii Uniri pentru Comunitățile de români,   2-13 decembrie 2018

Teatrul de Animație Țăndărică duce basmele românești în inimile românilor stabiliți în Spania și Italia, într-un turneu organizat cu ocazia Centenarului Marii Uniri și a sărbătorilor de iarnă. Timp de 10 zile, Teatrul de Animație Țăndărica prezintă copiilor din diaspora spectacolul „Capra cu trei iezi” in regia lui Gabriel Apostol.
Adaptat după basmul lui Ion Creangă, spectacolul este conceput cu actori la vedere, păpuși compuse pe corpul actorului și măști, într-un decor ce sugerează lumea satului românesc, un mod de a ne aduce aminte de rădăcini.
Spectacolul se adresează copiilor cu vârste de peste 3 ani, adulților de origine română stabiliți în Spania și Italia, precum si comunitaților locale din diaspora.
Pe durata celor 10 zile, Teatrul Țăndărică va călători în 7 orașe și își propune cu acest turneu promovarea artei spectacolului de animație și a valorilor culturale românești.

Turneul „Țăndărică în Europa” are următorul program: – Reus / 3 Decembrie, ora 19:00, la Auditori Teatre de la Germandat de Sant Isidre I Santa Llucia; – Leida / 4 decembrie, ora 19:00, la Teatro Escorxador, sala 1; – Girona / 5 Decembrie, ora 19:00, la Centrul Cultural La Merce; – Barcelona / 7 Decembrie, ora 19:00, la  Centro Civic Urgell; – Torino / 9 Decembrie, ora 17:00, la Teatro Valdocco; – Piacenza /11 Decembrie, ora 19:00,la Teatro President;

– Bologna / 12 Decembrie, ora 19:00, la Teatro Tivoli.

Foto: Andrei Roșianu

Scroll to Top
X