„Text shop – one man show performance Gigi Căciuleanu”, Lansarea albumului „Gigi Căciuleanu – Omul Dans”

text shop 6

14+, 70 min.

Lectură-spectacol de și cu Gigi Căciuleanu

Dansul (core-) şi scrisul sau desenul (-grafia) sunt plămădite la fel şi aparțin aceleiași substanțe. Aceleiași nevoi. Aceluiași dor.

Scriu şi desenez de când mă știu. Mereu. Fără întrerupere. În toate limbile în care îmi este dat să gândesc. Pe orice suport mi-ar ieși în cale: o filă de caiet, un șervețel de restaurant, un ecran de computer, o cutie de chibrituri desfăcută în așa fel ca să încapă pe ea cât mai multe…

Nu fac decât să trasez linii/idei atât pe hăul negru al spațiului cât şi pe o foaie de hârtie. Este o sete de aceeași natură ca şi aceea de a dansa.

Textele mele ar mai avea o particularitate: le-am gândit anume, de la bun început, spre a fi rostite. Spuse. Cu voce tare. Iar cine să o facă mai „în cunoștință de cauză” decât propriul lor autor.

M-am hotărât deci să propun astăzi publicului o formulă inedită de spectacol în care aş citi pe viu, în felul meu, câteva dintre aceste texte. Care sunt de fapt, de cele mai multe ori, subtexte pentru momentele de dans pe care poate chiar le-a văzut.

Astfel, spectatorului i se dă posibilitatea nu numai să intre în lumea poetului ci şi în cea intimă, secretă, a coregrafului. Aceea a făcătorului de dans.

Textele sunt citite, în mod aleatoriu, de pe foi volante.

Dacă unora dintre spectatoare/spectatori un text le-a plăcut în mod deosebit, atunci îl vor putea dobândi, la sfărșitul spectacolului, semnat pe loc chiar de autor şi cu un al său desen original, făcut pe moment, anume pentru persoana respectivă.

Pagina astfel personalizată va costa, în mod simbolic… un leu!

De unde și titlul spectacolului: “shop”, un neologism devenit universal alăturat nu mai puţin universalului cuvânt: “text”, Gigi Căciuleanu

Scroll to Top
X