x Adunarea pasarilor

[vc_row][vc_column width=”5/6″ css=”.vc_custom_1460564167357{padding-top: 4em !important;padding-right: 4em !important;padding-bottom: 3em !important;padding-left: 4em !important;background-color: #ffffff !important;}” offset=”vc_col-lg-offset-2 vc_col-lg-8 vc_col-md-offset-2 vc_col-md-8 vc_col-sm-offset-1 vc_col-xs-12″][vc_row_inner][vc_column_inner width=”2/3″ css=”.vc_custom_1465386065875{margin-top: 20px !important;}”][vc_column_text el_class=”despretext”]

Spectacolul “Adunarea păsărilor” după Farid Uddin Attar, în regia lui Cristian Pepino, producție a Teatrului Țăndărică, a fost invitat să se joace în cadrul celei de-a 33-a ediţii a Festivalului Internațional de Teatru de la Almada.

Invitația de a juca în cadrul acestui important festival a fost făcută chiar de către Rodrigo Francisco, directorul festivalului portughez din Almada care a participat anul trecut la una dintre cele 3 reprezentații cu “Adunarea păsărilor” ce au avut loc în cadrul Festivalului Național de Teatru.

Reprezentația cu “Adunarea păsărilor” va avea loc duminică, 17 iulie, ora 18.00, în sala mare a Teatrului da Trindade din Lisabona.

Cristian Pepino, regizorul acestui spectacol, a ţinut cont în primul rând de valoarea și dimensiunea universal umană a gândirii poetului persan Farid Uddin Attar, a filozofiei orientale, a gândirii înaintate și a cunoașterii de sine. „Drumul lung și dificil al «iniţierii» în «Adunarea păsărilor» al marii călătorii, se depărtează – la Attar – faţă de ceilalţi filozofi și scriitori orientali – de “cer” și devine demonstraţia adevărului de pe pământ, a adevărului din om – singur vinovat și responsabil de destinul său. Tocmai această trăsătură fundamentală a literaturii lui Attar, această desprindere de religie, această deschidere larg umanistă a gândirii lui, a făcut ca Teatrul Țăndărică să opteze pentru transpunerea acestui text“, declară regizorul Cristian Pepino.

Readus în atenția publicului după douăzeci și doi de ani de la prima sa montare, spectacolul repus în scenă de către Cristian Pepino la aniversarea a 70 de ani de Teatru Țăndărică a beneficiat de cronici laudative în critica de specialitate și a fost apreciat la manifestări de gen din țară și străinătate primind numeroase premii.

sursa: romanialibera.ro
13.07.2016

[/vc_column_text][vc_single_image image=”2066″ img_size=”large” alignment=”center” css=”.vc_custom_1471239342129{margin-top: 20px !important;margin-bottom: 10px !important;}”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][vc_column_text][postlist id=701][/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]

Scroll to Top
X