Odată cu venirea toamnei, Teatrul Țăndărică și-a pregătit bagajele pentru importantele festivaluri din țară și din străinătate la care va participa în luna octombrie.
Pentru prima dată în deplasare, spectacolul „Scufița Roșie” în regia lui Felix Alexa va participa la trei mari festivaluri din țară. Călătoria Scufiței Roșii începe la Iași, în cadrul celei de-a X-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr, un „eveniment cu vizibilitate, bogat, receptat ca atare în mediile de specialitate”, după cum îl descrie Oltița Cîntec, directorul festivalului. În data de 9 octombrie, la ora 11:30, veți întâlni o versiune contemporană a clasicei povești a „Scufiței Roșii”. S-ar putea să descoperiți că lupul nu este atât de fioros, și că întotdeauna trebuie să prețuim sfaturile celor mari.
În data de 14 octombrie la ora 12:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, micii spectatori din Alba-Iulia se vor bucura de povestea „Scufiței Roșii” la ediția a XII-a a Festivalului Internațional de Teatru Povești Alba Iulia care, prin denumire și prin conținut acoperă așteptările tuturor copiilor.
Ultima oprire va avea loc la Cluj în cadrul celei de-a XVI-a ediții a Festivalului Internațional Puck. În data de 16 octombrie „Scufița Roșie” vă așteaptă cu două reprezentații, la orele 09:30 și 11:00 la Teatrul Național „Lucian Blaga” din Cluj.
Și „Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele” de Matei Vișniec, în regia lui Ioan Brancu se pregătește de o călătorie până la Timișoara la ediția a II-a a Festivalului Internațional de Animație Sub Bagheta lui Merlin. Micuții spectatori sunt invitați în data de 25 octombrie la ora 10:00 să descopere un poem plin de tandrețe, candoare și sensibilitate, care vorbește despre prietenie, tristețe, bucurie și speranță.
Este deja bine cunoscut faptul că Teatrul Țăndărică are în repertoriu și spectacole pentru adulți. Despre ”Visul unei nopți de vară” în regia lui Cristian Pepino, Ileana Lucaciu spune: „Poate părea imposibil să prezinți coherent, într-o oră, Visul unei nopți de vară de Shakespeare, acțiunea întortocheată a acestei povești de dragoste, cu umor și delicată sensibilitate. Cristian Pepino, un maestru al teatrului de animație, realizează un scenariu după această piesă, îi traduce și alege replicile esențiale, ca apoi, în calitate de regizor și scenograf, să îi dea o cuceritoare imagine scenică, firește în colaborare cu o echipă excelentă.” Puteți vedea această versiune inedită a producției Teatrului Țăndărică în cadrul ediției a V-a a Festivalului FESTin de Bulevard, pe data de 17 octombrie la ora 19:30, la sala Anima Studio de la Teatrul de Animație Țăndărică.
”Muzicanții din Bremen” călătoresc peste hotare până la Bruxelles la a III-a ediție a Festivalul EuRo Cultura, care vă așteaptă în această toamna la Bozar, Palatul Artelor Frumoase din Bruxelles, pentru a descoperi și redescoperi împreună cultura, tradiția și istoria românească prin teatru, muzică, artă și film. Așadar, în data de 14 octombrie la ora 11:30, muzicanții vă așteaptă la un spectacol interactiv în regia lui Attila Vizauer care ne învață o importantă lecție de viață: Nimic nu e imposibil când îi ai alături pe cei dragi! Împreună suntem întotdeauna mai puternici!