Teatrul de Animație Țăndărică vă anunță deschiderea seriei de evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri de la 1918

Afia PACALA web

prin participarea cu spectacolul „PĂCALĂ” în regia lui Ioan Brancu, în cadrul evenimentelor legate de celebrarea Zilei Culturii Naționale și a Centenarului Marii Uniri de la 1918, cu ocazia Galelor Teatrului Românesc, care se desfășoară la Palais des Beaux-Arts (BOZAR)

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului București prin Teatrul de Animație Țăndărică si va avea loc în data de 3 februarie 2018 la BOZAR, Salle M, ora 12.00.
Spectacolul „PĂCALĂ” este în regia lui Ioan Brancu, scenografia este semnata de Cristian Pepino, iar muzica ii aparține lui Dan Bălan. Din distribuție fac parte: Mihai Dumitrescu, Gabriel Apostol, George Simian, Alina Petrescu, Florentina Tănase, Daniela Ruxandra MihaiDe asemenea, spectacolul se adresează copiilor cu vârsta de peste 4 ani și durează 55 de minute.

Despre spectacol: Erou popular, sursă de inspirație pentru Creangă şi Slavici, Păcală adună înțelepciunea şi umorul omului simplu, muncitor, doar aparent prostuț. Păcală este pus în situaţii diverse, comice, se luptă cu reprezentanții societății civile: jandarm, popă încercând să-i pedepsească conform justiției populare. În cele din urmă, sfârșește prin a fi el însuși păcălit. La ŢĂNDĂRICĂ, spectacolul, pus în cheie parodică, este plin de haz, antrenant şi aduce în prim-plan lumea satului românesc. Copii învață să nu se lase păcăliți, dar şi primii pași ai unei hore românești! Așa că, vă invităm la „Păcală”, „o reprezentație în care abundă situațiile comice spre hazul micilor şi marilor spectatori.” (Veronica GHERASIM, „Cotidianul”) Şi nu e păcăleală!
Scroll to Top
X