SERI DE TEATRU DE ANIMAȚIE PENTRU COPII, ADOLESCENȚI ȘI ADULȚI

rapunzel 11

Teatrul Țăndărică deschide vineri, 5 februarie 2016, programul

SERI DE TEATRU DE ANIMAȚIE, cu producții dedicate
copiilor, dar și publicului larg, prin proiectul
AnimaStudio // teatru de animație pentru adolescenți și adulți.

Sala Lahovari și Sala Studio vor găzdui, astfel, spectacole pentru adolescenți și adulți, joia de la ora 19.00, iar vinerea de la ora 18.00, copiii se pot bucura de frumoasele povești de la Țăndărică.

Vineri, 5 februarie, la ora 18.00, copiii sunt invitați să intre în lumea frumoasei RAPUNZEL, printr-o propunere modernă, un spectacol poetic și neconvențional semnat de Gavriil Pinte, actor și regizor de teatru cu nouă nominalizări și trei premii UNITER, care semnează regia a peste 30 de reprezentații susținute în decorul Teatrelor Național, Nottara, Act şi Ţăndărică din București, precum și din țară, la Sibiu, Satu Mare, Baia Mare, Miercurea Ciuc, Ploieşti, Tulcea şi Giurgiu.

RAPUNZEL – numele unei plante. Şi-apoi al unei fete. O fată cu fire de păr lung-prelung, care ajung dintr-o poveste străveche până la povestitorii Fraţi Grimm. Şi de la Fraţii Grimm până la noi. La noi firele intră-n mecanismele spectacolului. Firele ajung să pună în mişcare, să anime păpuşi şi elemente de decor. Decoruri marionetizate. La vedere –  în fel de fel de jocuri al păpuşarilor cu firele, cu păpuşile, cu obiectele, cu decorurile şi… cu un Povestaş venit parcă din alte vremuri.” – Gavriil Pinte – regizorul spectacolului.

Fără să-şi dea seama, prichindeii iau contact cu o formă incipientă de metadiscurs teatral. Păpuşile vorbesc, iar actorii care le mânuiesc, deveniţi la rândul lor personaje, îşi exprimă atitudinea faţă de ceea ce se întâmplă pe scenă. Se croieşte astfel, cu cusăturile la vedere, o relaţie permanentă între poveste, text şi personaj […] De o parte, avem istoria teatrului, cu structură, poveste şi interpretare tradiţională, ca în cazul Povestitoarei, de cealaltă o interpretare modernă, adaptată la mutaţiile epocii. E un mod nou de a face teatru de păpuşi care ar trebui salutat, căci spectacolul Rapunzel câştigă un aer îndrăzneţ, nu prea des întâlnit în producţiile destinate copiilor şi tineretului.” – Cristina Rusiescki – Adevărul

Din distribuție fac parte: Florentina Tănase, Daniela Ruxandra Mihai/Ana Maria Bălescu, Cristina Roșiianu/Grațiela Ștefan Ene, Paul Ionescu/Olga Bela, Eugenia Barbu/Andreea Ionescu, George Simian/Adrian Alexandru Neculcea, Dan Codreanu/George Năstase.

Premii obținute:
2012

Festivalul International al Teatrelor pentru Copii Gulliver, Galati

– Premiul pentru cel mai bun spectacol, pentru optiune estetica si modernitatea mijloacelor de expresie,

– Premiul pentru regie – Gavriil Pinte;

– Premiul pentru scenografie – Roxana Ionescu;

– Premiul pentru interpretare feminina – Cristina Rosiianu

Festivalul International al Teatrului de Animatie “Bucurii pentru copii. Spectacole de colectie”

– Premiul pentru ingeniozitatea lecturii scenice si inventivitatea mijloacelor de expresie artistica

Vă așteptăm zi de zi la Țăndărică!

event: http://on.fb.me/1PbgqfU
trailer:

Scroll to Top
X