Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
16+
2+
3+
4+
5+
7+
Adulți
Albume
Albume
Anunturi
Anunturi de actualitate
Arhivă
Artiști ai Teatrului Țăndărică
Ateliere Impuls 2017
Ateliere Impuls 2018
Ateliere Tandarica Altfel
Ateliere TSC
Campanii
Conducere
Conferinte educationale
Conferinte IDEEA Impuls 2017
Conferinte IDEEA Impuls 2018
Conferinte profesionisti
Decernare premii Impuls 2017
Dictionar
Diverse
Experiment performativ 2017
Expozitie/Perpetuum Tandarica
Festivaluri
Implus 2016
Impuls 2017
Impuls 2018
Impuls 2019
Întâlniri 2017
Intalniri 2018
Întâlniri informaționale 2017
Interviu
Lansare de carte 2017
Lansare de carte 2018
Noutati
Pagini privacy
Povestile Romaniei
Premii
Proiecte
Proiecte Salt 2017
Proiecte Salt 2018
Proiecte SALT 2019
Salt
Salt 2017
Salt 2018
SALT 2019
Salt 2020
Spectacole
Spectacole Impuls 2017
Spectacole ImPuls 2018
Spectacole TSC
Stagiunea de vara TSC
Stagiunea Tandarica Altfel
Tandarica Altfel
Tandarica in miscare
Teatrul Itinerant
Template
TSC

Retrospectivă de Festival: Cum a fost primul SALT la Țăndărică?

Teatrul Țăndărică a dat start anul acesta primei ediții de festival SALT. Trecem în revistă cele mai importante aspecte ale evenimentului care a adunat mii de spectatori la finalul lunii februarie.

Prima reprezentație a producției ”Apolodor”, cea mai nouă poveste din repertoriul Teatrului Țăndărică, a avut loc chiar în prima zi de festival. Așa cum ne așteptam, veștile bune au circulat rapid astfel încât sala a fost plină, iar reacțiile oferite cu entuziasm. Scenografia, lumina, muzica au pus în valoare jocul actorilor și personajul central, micul pinguin, reușind să transmită emoție, compasiune, bucurie. Spectacolul “Apolodor” a intrat astfel în stagiunea teatrului, fiind cea mai recentă producție dedicată deopotrivă copiilor și adulților. Un spectacol care respectă textul original și îl integrează într-un concept vizual și contemporan deosebit, pentru a evidenția stările schimbătoare ale micului pinguin, care își dorește să își cunoască familia și pleacă în aventura vieții lui spre “frații săi din Labrador”.

Invitatul special, Teatrul de Păpuși Merlin din Grecia, aflat la a treia participare în festivalurile Teatrului Țăndărică, a încântat spectatorii de data aceasta cu două spectacole, unul pentru adulți și unul pentru copii. Temele contemporane, stilul de mânuire al păpușilor, designul  precum și umorul negru au devenit o semnătură inconfundabilă.

Artiștii Teatrului Merlin au susținut și un workshop dedicat actorilor și păpușarilor. Aceștia au învățat din secretele spectacolelor lui Dimitris Stamou și Demi Papada, au aflat care este formula unei baze ”simple”, de la care să pornești pentru a ajunge la un produs spectaculos, au descoperit sisteme noi de mânuire și au schimbat experiențe legate de arta animației. Concluzia workshop-ului a fost mai mult ca oricând că animația nu are granițe.

Festivalul ,,SALT’’ s-a încheiat cu #Freestyle puppetry, un eveniment care a adus în același loc participanți atât din București, cât și din Iași și Târgul Mureș. Desfășurat într-o atmosferă caldă, informală, #Freestyle puppetry a adus pe scena Teatrului Țăndărică păpușari în prag de formare sau deja formați. Participanții au fost  de altfel si cei care au jurizat și notat numerele care au evoluat pe scenă, desfășurarea fiind una interactivă și distractivă. Un moment foarte apreciat a fost cel al „Bunicuțelor”, realizat de o serie de studenți din Iași care au prezentat cinci numere diferite, toate însă dezvoltate pe aceeași temă , ”Bunica”.

#Freestyle puppetry, aflăm de la una dintre concurente, a însemnat nu doar o întâlnire în care sunt prezentate momente, ci și un schimb de energie pozitivă și entuziasm, de care tinerii păpușari au nevoie. “O întâlnire amicală, în care pentru a ne cunoaște mai bine și pentru a răspunde la întrebarea ce mai faci?, fiecare dintre noi a demonstrat folosindu-se de mijloacele animației cam ce a făcut în ultimul timp.’’ (Ștefana Niță)

Prima ediție a  SALT, 25 – 28 februarie, un festival fără limite de vârstă, a fost primită cu entuziasm de publicul bucureștean. Rămâneți aproape, ne revedem la următoarea ediție.

#SALT  #event #puppet #theatre #fest #independent #Freestyle #anima

Share this post


X