Premiile ImPuls

Don Quijote 2

Premiile „Galei Aniversare ImPuls
Țăndărică – 78 de ani cu cortina ridicată”

5 – 12 noiembrie 2023

Juriul de specialitate format din Doina Papp, Octavian Szalad și Călin Mocanu, a acordat următoarele premii în cadrul „Galei Aniversare ImPuls Țăndărică – 78 de ani cu cortina ridicată”:

 1. Premiul pentru creativitate și performanță în arta animației, spectacolelor „Noose” și „Noone`s Land”, „Merlin Puppet Theatre” din Germania.
 2. Premiul pentru performanță în mânuire, personajului „Sperietoarea” din spectacolul „Noone`s Land”, „Merlin Puppet Theatre” din Germania.
 3. Premiul pentru construcția universului senzorial, spectacolului „O lume de la zero”, Teatrul „Ion Creangă” București.
 4. Premiul pentru valorificarea tehnologiilor digitale în spectacolul de animație, „Don Quijote”, Teatrul de Păpuși „Puck” Cluj – Napoca.
 5. Premiul pentru scenografie și design de păpuși, spectacolului „Ridichea uriașă”, Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri” Craiova.
 6. Premiul pentru sinteza de mijloace păpușărești în spectacolul „Hansel și Gretel. O poveste urbană”, Teatrul de Păpuși „Prichindel” Alba – Iulia.
 7. Premiul pentru construcția personajelor din spectacolul „Vrăjitorul din Oz”, Teatrul „Arlechino” Brașov.
 8. Premiul pentru valorificarea culturii ucrainene prin muzică și adaptare de basm, spectacolului „Un ghem de povești”, Teatrul „Gong” Sibiu.
 9. Premiul pentru construcția personajului satiric, „Polițistul” din spectacolul „Cine este Mary P.?”, Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” Timișoara.
 10. Premiul pentru relația dinamică om – păpușă în spectacolul „Cine este Mary P.?”, Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” Timișoara.
 11. Premiul pentru abordarea contemporană a basmului cult – „Capra cu trei iezi”, Teatrul pentru Copii și Tineret „Gulliver” Galați.
 12. Premiul pentru compoziția personajului negativ umanizat, „Lupul” din spectacolul „Capra cu trei iezi”, Teatrul pentru Copii și Tineret „Gulliver” Galați.
 13. Premiul pentru conservarea mijloacelor tradiționale de clovnerie, spectacolului „Cuibul de Clovni”, Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești.
 14. Premiul pentru performanță în interpretarea comică, personajului „Clovnul cel bătrân” din spectacolul „Cuibul de clovni”, Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești.

 Premiile acordate secțiunii de adolescenți:

 1. Premiul pentru combaterea dependenței prin artă, spectacolului „Contrasens”, Compania de Teatru „Contrapunct”.
 2. Premiul pentru abordarea contemporană a personajelor absurdului din spectacolul „Cântăreața cheală”.
 3. Premiul pentru construcția universului de stereotipuri, personajelor din spectacolul „Lecția”, Compania de Teatru „Victory of Art” București.

Scroll to Top
X