Teatrul Țăndărică prin Programul MaMa (Multă artă. Multă atitudine)
lansează
OPEN CALL: Proiectul SALT
pentru tineri artiști din domeniul artelor spectacolului de animație/vizual
Teatrul Țăndărică organizează un CONCURS DE PROIECTE ADRESAT TINERILOR ARTIȘTI DIN DOMENIUL ARTELOR SPECTACOLULUI DE ANIMAȚIE ȘI ARTELOR VIZUALE, cu vârsta maximă de 35 de ani: actori, actori păpușari, regizori, scenariști, coregrafi, scenografi, artiști plastici, sculptori păpușari, muzicieni, light & sound designeri, commedia dell’arte, ventriloci, mimi…etc. Proiectul se va desfășura anual, în intervalul 2016-2019, pe trei categorii distincte: proiecte dedicate copiilor, proiecte dedicate adolescenților și proiecte dedicate adulților (eventual seniorilor).
Din 2012, programul MaMa (Multă artă. Multă atitudine) a oferit un loc de întâlnire și documentare, de cercetare și de experiment în arta animației/teatrului vizual (vezi diverse proiecte cu companii independente sau parteneriate cu UNATC). Proiectul SALT – parte a programului MaMa – este un proiect național dedicat artiștilor emergenți în domeniul teatrului de animație/vizual, care are ca scop susținerea tinerilor artiști prin oferirea unui cadru de realizare a proiectelor acestora.
Perioada de depunere a proiectelor pentru anul 2016 este: 21 martie – 27 mai.
Ce trebuie să faceți?
Trimiteți un CV (maximum 2 pagini) împreună cu dosarul proiectului (maximum 15 pagini plus schițe dacă este cazul) cu specificația ”Open Call SALT” la adresa poștală Str.Eremia Grigorescu nr.24, sector 1, București, 010477, și la adresa de e-mail salt@teatrultandarica.ro . Proiectele trebuie să fie creații originale, neimplementate anterior și să conțină elemente și un limbaj specific de teatru de animație/vizual.
Dosarul trebuie să conțină următoarele:
- descriere a conceptului artistic;
- specificație clară asupra categoriei de public țintă: proiect dedicat copiilor, proiect dedicat adolescenților sau proiect dedicat adulților (eventual seniorilor); analiză însoțită de explicații/descrieri/caracteristici asupra publicului țintă;
- un scurt argument: care este motivația/mobilul care vă determină să faceți acest proiect;
- detalii despre echipa de lucru ideală: actori, tehnicieni, sunet, lumină, decor, recuzită …etc.);
- o analiză concisă asupra avantajelor și oportunităților pe care le are proiectul;
- o analiză a posibilelor puncte slabe (ori incomplete) care ar putea îngreuna implementarea/derularea proiectului;
- unde considerați că este cazul, anexați dosarului un portofoliu personal (poze, schițe, scenarii, video…etc.);
- Câteva informații despre bugetul estimat (acest punct este opțional)
Proiectele depuse vor fi jurizate de profesioniști din domeniul artelor spectacolului de animație/vizual. Componența juriului va fi stabilită în funcție de preponderența tipurilor de proiecte depuse, de exemplu: spectacol de teatru-dans cu elemente de animație, teatru de obiecte și/sau cu măști, musical cu marionete, spectacole de improvizație, spectacole educative, commedia dell’arte…etc.
Ce trebuie să știți despre selecție?
Etapa 1 – Selecție intermediară: Rezultatele preliminare ale evaluării proiectelor vor fi comunicate în data de 1 septembrie 2016; proiectele selectate vor fi prezentate de către aplicanți în fața juriului; susținerea va avea loc la București în perioada 19-23 septembrie;
Etapa 2 – Selecția finală: rezultatele finale vor fi anunțate în data de 29 septembrie 2016;
Etapa 3 – Finalizarea bugetului, stabilirea resurselor de finanțare, timing de lucru, angajarea resurselor (preproducție, producție și postproducție), consolidarea parteneriatului/coproducției (definirea formei de colaborare), întocmirea contractelor…etc.
Project Manager
Conf.Univ.Dr.Liliana Gavrilescu
Actriță la Teatrul Țăndărică
Secretarul Comisiei de Selecție
Dan-Cristian Lambescu
Manager General Teatrul Țăndărică
Călin Calin Mocanu
Proiectul SALT se realizează în colaborare cu UNIMA România.