Noaptea Muzeelor la Țăndărică

_29A5420-copy-MIC

După succesul anului trecut, Teatrul de Animație Țăndărică va organiza o serie de evenimente și la ediția din 2024 ”Noaptea Muzeelor”, din data de 18 mai 2024. Acest eveniment este sărbătorit la nivel național și local și propune publicului expoziții, intervenții artistice, proiecții, dans, teatru și concerte. Inițiat de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și  de Consiliul Internațional al Muzeelor, evenimentul este organizat  de Rețeaua Națională a Muzeelor din România.

Sâmbătă, 18 mai, la sediul din strada General Eremia Grigorescu nr. 24, Teatrul Țăndărică a pregătit următoarele evenimente:

17:00 – 24:00
Muzeul Itinerant Perpetuum Țăndărică

“Perpetuum Țăndărică” este o expoziție dedicată patrimoniului cultural al Teatrului Țăndărică, oferind o retrospectivă impresionantă a păpușilor și elementelor de decor utilizate în spectacolele de teatru de păpuși din anul 1945 până în prezent. Această expoziție unică își propune să evidențieze evoluția artistică și tehnică a teatrului de-a lungul timpului, celebrând inovația și creativitatea care au animat scena culturală. Expoziția nu numai că prezintă evoluția tehnicilor de păpușărie, dar subliniază și rolul teatrului în abordarea și reflectarea temelor sociale și culturale ale fiecărei epoci. “Perpetuum Țăndărică” este un omagiu adus artiștilor, tehnicilor și publicului care au transformat Teatrul Țăndărică într-un simbol al inovației și expresiei artistice în teatrul de animație. De asemenea, expoziția prezintă o colecție variată de păpuși, de la cele tradiționale, realizate din materiale clasice, până la creații moderne, elaborate cu ajutorul noilor tehnologii.

Aventurile-unui-prieten-imaginar-Teatrul-Tandarica-1

19:00
Aventurile unui prieten imaginar

Regia și dramatizarea: Mihai Dumitrescu
Scenografia: Elena Iorga
Construcție păpuși: Daniel Stamate
Animații: Elena Iorga
Muzica: Ruxandra Pleșescu
Lighting design: Alexandru Bibere
Foto: Andrei Roșianu
Vârsta: 5+
Durata: 60 min.
Distribuția: Dora Ortelecan Dumitrescu, Roxana Vișan, Alina Teianu Cocioran, Mona Toncu, Florin Mititelu, Ioan Păduraru, Adrian Lefter

Într-o lume a copiilor plină de imaginație și creativitate, există pentru fiecare un prieten imaginar, sursă de companie și confort, care le oferă copiilor un sentiment de siguranță și protecție, mai ales atunci când aceștia se simt nesiguri sau speriați.
Spectacolul ”Aventurile unui prieten imaginar” în regia lui Mihai Dumitrescu este un spectacol despre prietenie, despre prieteni imaginari, despre puterea lor în dezvoltarea copiilor, despre relația dintre părinți și copii. Vă invităm la Teatrul Țăndărică să călătoriți alături de Riki Diki într-o lume fantastică, să întâlniți personaje și situații amuzante, din care și părinții, și copiii, cu câte ceva de învățat.

Scroll to Top
X