Migraaaanți

Migraaaanti

Migraaaanți
sau
Prea mulți pe nenorocita asta de barcă

De Matei Visniec
Adaptarea si regia: Cristian Pepino
Scenografia: Raluca Maria Aionițoaie și Remus Alexandru Gabor
Muzica: Dan Bălan
Foto: Andrei Roșianu
Vârsta: Peste 16 ani
Durata: 55 min
Distribuția: Mihai Dumitrescu, Roxana Vișan, Simina Constantin, George Simian, Cristina Țane

Subiectul inspirat din experiența de jurnalist a dramaturgului Matei Visniec este oglinda unei realități pe care o trăim. Oare nu este adevărat că suntem „prea mulți pe nenorocita asta de barca”, Europa? Oare nu devenim migranți cu toți, prin câștigarea dreptului de cetățeni universali? Sunt peste tot acasă, lumea „mișună” dintr-un loc în altul, dintr-o țară în alta, există o forță care îi pune în mișcare, îi manipulează. Matei Visniec vorbește în „Migraaaanți”, după cum singur mărturisește, despre ceea ce ni se întâmplă, despre „invazia” la care este supusă Europa.

„Jurnalistul care locuieşte în mine a devenit cam pesimist şi îşi spune că umanitatea a deraiat, că omul rămâne profund  iraţional, că progresul are chip de himeră şi că marea specialitate a omenirii este aceea de a repeta sistematic greşelile trecutului (eventual cu accente din ce în ce mai grave). Scriitorul din mine continuă însă să creadă în om, în capacitatea sa de a construi edificii morale luminoase, în puterea sa de a-şi depăşi limitele şi de a se ridica spre civilizație, în capacitatea sa de a-şi conștientiza contradicțiile şi de a ieși învingător din lupta cu el însuși.”
Matei Visniec

„Matei Visniec a scris o piesa superba, care poate inspira orice regizor. Are un umor subtil, uneori grotesc, alteori tragic. După părerea mea, deși este inspirata din actualitatea imediată, nu este o piesa despre migranți sau imigranți, deși se cheamă așa. Este o piesă despre felul în care oamenii se comportă cu alți oameni în zilele noastre”.
Cristian Pepino


Pentru acest eveniment nu exista nicio reprezentatie disponibila la vanzare.

Scroll to Top
X