Festivalul Internațional al Teatrelor de Marionete și Păpuși, 1958

Teatrul-Tandarica-75-ani-episodul-11-15

#episodul11 al deschiderii #arhivei noastre este dedicat primei editii a Festivalului Internațional al Teatrelor de Marionete și Păpuși, organizat la București în perioada 15-30 mai 1958.

Festivalul a fost organizat în cele două săli de spectacole ale Teatrului Țăndărică (adică în Sala Studio a Teatrului Național și în actuala sală a Teatrului de Comedie) reunind participanți din 25 de țări. Sub aceiași emblemă are loc un Festival al filmului de păpuși și marionete.

Teatrul Țăndărică a participat cu spectacolul „Mâna cu cinci degete” care a și fost distins cu Marele Premiu și Medalia de aur. Printre laureații Festivalului se numără teatrul de păpuși din Craiova (locul III) și cel din Oradea. În aceiași perioadă s-au desfășurat la București lucrările celui de-al VI-lea Congres al UNIMA.

„Probabil că niciodată în istoria acestui gen de artă teatrală -iar această istorie este tot atât de mare cât istoria omenirii – nu s-a întâmplat ca într-un oraș să se strângă în același timp un număr atât de mare de oameni a căror profesiune este teatrul de păpuși” .

Spectacolul „Mâna cu cinci degete” a fost distins cu Marele Premiu și Medalia de aur.
Spectacol de păpuși de Mircea Crișan
Regia: Margareta Niculescu
Papusi: Ioana Constantinescu
Decoruri: Stefan Hablinski
Muzica: Paul Urmuzescu
Distributie: Rita Stoian, Florentina Meteusan, Justin Grad, Carmen Stamatiade, Valeriu Simion, Costel Popovici, Gh. Fundatura, R. Zolla.

Scroll to Top
X