Teatrul-Tandarica-75-ani-episodul-16-7

#episodul16 al deschiderii arhivelor noastre este dedicat spectacolului „Don Quijote” care a avut premiera pe 27.07.1979.

Spectacol robust, de o frumusețe stranie, în care maturitatea profesională a creatorilor și-a spus cuvântul din plin. O montare vie, spectaculoasă în care se disting mai întâi „păpușoaiele, măștile și straiele” Mioarei Buescu. Acțiunea, firește, este mult simplificată. Imaginea scenică e menită să tălmăcească, mai mult prin atitudine și gest, prin mișcare, cât mai plastic cu putință, tâlcul momentelor. Conceput de regizorul Ștefan Lenkisch ca un recital de pantomimă cu inserțiuni de ritual, montarea conține câteva scene admirabile: lupta cu turmele de oi, întâlnirea cu ocnașii, încoronarea cu ligheanul de tablă, petrecerea de la han și învestitura cavalerească, lupta cu morile de vânt.

(Revista Teatru, numărul septembrie 1979)

Turnee internaționale

21 – 29 octombrie 1979, Cehoslovacia împreună cu Anotimpurile mânzului
12 – 25 ianuarie 1984, Olanda și Republică Federală Germană

„Don Quijote” (păpuși) de Miguel de Cervantes, adaptare de Ștefan Lenkisch, Mioara Buescu
Premiera: 27.07.1979
Regia: Ștefan Lenkisch
Scenografia: Mioara Buescu
Mișcare scenică: Malou Iosif
Muzica: Paul Urmuzescu
Distribuție: Brândușa Zaita Silvestru, Valeriu Simion, Mihai Prujinski, Ștefan Săndulescu, Costel Popovici, Melania Petrescu, Gh. Fundătură, Elena Săndulescu, Sonia Giba, Cristina Popovici, Ana Vlădescu

Scroll to Top
X