Apolodor: un nou spectacol în premieră semnat de Teatrul Țăndărică

apolodor 3

Celebra poveste a pinguinului „Apolodor” stă la baza celui mai nou spectacol pe care Teatrul Țăndărică îl pregătește în premieră. Ideea spectacolului semnată de regizoarea Silvia Roman este un proiect câștigător al SALT, ediția a II-a, un concurs platformă care susține artiștii emergenți din domeniul teatrului de animație și vizual, prin realizarea și producția de la idee la spectacol a proiectelor propuse.

Spectacolul ”Apolodor” este realizat după textul poetului, prozatorului și dramaturgului Gellu Naum și ilustrează povestea unui pinguin de la circ, căruia i se face dor de ,,frații săi din Labrador”, și pornește în aventura vieții lui spre casa natală. Supus unui drum greu, trecând prin multe primejdii și situații limită care țin publicul spectator în suspans, Apolodor reușește să ajungă la familia sa. Ce se întâmplă după ce ajunge în ținuturile înghețate și cum continuă aventura simpaticului pinguin, veți afla la Teatrul Țăndărică.

Regizoarea Silvia Roman, împreună cu echipa de creație a acestui spectacol, reușește să surprindă momentele cheie ale poveștii,  scoțând  în evidență stările schimbătoare ale micului pinguin, în funcție de probele la care este supus. Fiecare tablou este gândit în amănunt, din punct de vedere al decorului, muzicii și coregrafiei, într-un concept vizual și contemporan, pentru a atrage spectatorul în poveste. Montarea spectacolului este concepută într-un registru umoristic, dar în același timp potențează emoțiile textului astfel încât spectatorii ajung să trăiască cu sufletul la gură fiecare moment alături de micul ,,fugar” care îşi caută originile.

Scenografa Iuliana Vâlsan a conceput decorul într-o cheie contemporană, astfel încât Apolodor, ajutat de actorii mânuitori, să transmită starea sufletească și emoțiile cât mai aproape de realitate.

Andreea Belu, coregrafa spectacolului, spune că a fost o provocare pe care a primit-o cu entuziasm, realizând pentru prima dată o coregrafie în care toți actorii se învârt în jurul unei singure păpuși. Cu o experiență vastă in domeniul coregrafiei,  Andreea reușește să mobilizeze echipa teatrului și să ofere un plus spectacolului prin mișcările simple, dar complicate în același timp, destinate să sugereze clar lumea de azi în raport cu aventurile lui Apolodor.

Un spectacol pe care Teatrul Țăndărică îl propune spectatorilor de peste 4 ani, dar și părinților, o poveste care aduce zâmbetul pe chipul oricărui copil, dar în același timp, cu o morală mai actuală astăzi ca oricând.

Echipa spectacolului este următoarea:

Regie: Silvia Roman
Scenografie: Iuliana Vîlsan
Muzică: Bogdan Balea
Mișcare scenică: Andreea Belu
Video: Dilmana Yordanova/KOTI Visuals
Distribuție: Olga Bela, Ana Maria Bălescu, Mona Toncu, George Simian, Ștefan Craiu, Robert Trifan, Florin Mititelu, Dan Codreanu

#new #project #Apolodor  #Salt #TandaricaRomania #Bucuresti

Pentru mai multe detalii, vă rugăm contactați:

Teatrul de Animație Țăndărică
E-mail: miruna@teatrultandarică.ro  pr@teatrultandarica.ro
Website: tan.cristiandrei.ro
Facebook: www.facebook.com/teatrultandarica
Telefon: 021.316.30.03

Scroll to Top
X