Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
16+
2+
3+
4+
5+
Adulți
Albume
Albume
Anunturi
Anunturi de actualitate
Arhivă
Artiști ai Teatrului Țăndărică
Ateliere Impuls 2017
Ateliere Impuls 2018
Ateliere Tandarica Altfel
Ateliere TSC
Campanii
Conducere
Conferinte educationale
Conferinte IDEEA Impuls 2017
Conferinte IDEEA Impuls 2018
Conferinte profesionisti
Decernare premii Impuls 2017
Dictionar
Experiment performativ 2017
Expozitie/Perpetuum Tandarica
Festivaluri
Implus 2016
Impuls 2017
Impuls 2018
Întâlniri 2017
Intalniri 2018
Întâlniri informaționale 2017
Interviu
Lansare de carte 2017
Lansare de carte 2018
Noutati
Pagini privacy
Povestile Romaniei
Premii
Proiecte
Proiecte Salt 2017
Proiecte Salt 2018
Proiecte SALT 2019
Salt
Salt 2017
Salt 2018
SALT 2019
Spectacole
Spectacole Impuls 2017
Spectacole ImPuls 2018
Spectacole TSC
Stagiunea de vara TSC
Stagiunea Tandarica Altfel
Tandarica Altfel
Tandarica in miscare
Teatrul Itinerant
Template
TSC

Apolodor: un nou spectacol în premieră semnat de Teatrul Țăndărică

Celebra poveste a pinguinului „Apolodor” stă la baza celui mai nou spectacol pe care Teatrul Țăndărică îl pregătește în premieră. Ideea spectacolului semnată de regizoarea Silvia Roman este un proiect câștigător al SALT, ediția a II-a, un concurs platformă care susține artiștii emergenți din domeniul teatrului de animație și vizual, prin realizarea și producția de la idee la spectacol a proiectelor propuse.

Spectacolul ”Apolodor” este realizat după textul poetului, prozatorului și dramaturgului Gellu Naum și ilustrează povestea unui pinguin de la circ, căruia i se face dor de ,,frații săi din Labrador”, și pornește în aventura vieții lui spre casa natală. Supus unui drum greu, trecând prin multe primejdii și situații limită care țin publicul spectator în suspans, Apolodor reușește să ajungă la familia sa. Ce se întâmplă după ce ajunge în ținuturile înghețate și cum continuă aventura simpaticului pinguin, veți afla la Teatrul Țăndărică.

Regizoarea Silvia Roman, împreună cu echipa de creație a acestui spectacol, reușește să surprindă momentele cheie ale poveștii,  scoțând  în evidență stările schimbătoare ale micului pinguin, în funcție de probele la care este supus. Fiecare tablou este gândit în amănunt, din punct de vedere al decorului, muzicii și coregrafiei, într-un concept vizual și contemporan, pentru a atrage spectatorul în poveste. Montarea spectacolului este concepută într-un registru umoristic, dar în același timp potențează emoțiile textului astfel încât spectatorii ajung să trăiască cu sufletul la gură fiecare moment alături de micul ,,fugar” care îşi caută originile.

Scenografa Iuliana Vâlsan a conceput decorul într-o cheie contemporană, astfel încât Apolodor, ajutat de actorii mânuitori, să transmită starea sufletească și emoțiile cât mai aproape de realitate.

Andreea Belu, coregrafa spectacolului, spune că a fost o provocare pe care a primit-o cu entuziasm, realizând pentru prima dată o coregrafie în care toți actorii se învârt în jurul unei singure păpuși. Cu o experiență vastă in domeniul coregrafiei,  Andreea reușește să mobilizeze echipa teatrului și să ofere un plus spectacolului prin mișcările simple, dar complicate în același timp, destinate să sugereze clar lumea de azi în raport cu aventurile lui Apolodor.

Un spectacol pe care Teatrul Țăndărică îl propune spectatorilor de peste 4 ani, dar și părinților, o poveste care aduce zâmbetul pe chipul oricărui copil, dar în același timp, cu o morală mai actuală astăzi ca oricând.

Echipa spectacolului este următoarea:

Regie: Silvia Roman

Scenografie: Iuliana Vîlsan

Muzică: Bogdan Balea

Mișcare scenică: Andreea Belu

Video: Dilmana Yordanova/KOTI Visuals

Distribuție: Olga Bela, Ana Maria Bălescu, Mona Toncu, George Simian, Ștefan Craiu, Robert Trifan, Florin Mititelu, Dan Codreanu

#new #project #Apolodor  #Salt #TandaricaRomania #Bucuresti

Pentru mai multe detalii, vă rugăm contactați:

Teatrul de Animație Țăndărică
E-mail: miruna@teatrultandarică.ro  pr@teatrultandarica.ro
Website: www.teatrultandarica.ro
Facebook: www.facebook.com/teatrultandarica
Telefon: 021.316.30.03

Share this post


X