Noaptea Muzeelor la Țăndărică

29A8380-MIC-copy

După succesul anului trecut, la care au participat peste 3000 de persoane, Teatrul de Animație Țăndărică va organiza o serie de evenimente și la ediția din 2023 „Noaptea Muzeelor”, din data de 13 mai. Acest eveniment este sărbătorit la nivel național și local și propune publicului expoziții, intervenții artistice, proiecții, dans, teatru și concerte. Inițiat de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și  de Consiliul Internațional al Muzeelor, evenimentul este organizat  de Rețeaua Națională a Muzeelor din România.

Sâmbătă, 13 mai, la sediul din strada General Eremia Grigorescu nr. 24, Teatrul Țăndărică a pregătit următoarele evenimente:

18:00 – 23:00
Muzeul Itinerant Perpetuum Țăndărică

constă într-o prezentare interactivă artistică a patrimoniului Teatrului de Animație Țăndărică. Aici, păpușile sunt atent alese dintr-o istorie de peste 77 de ani a teatrului și marchează principalele repere în evoluții teatrului de animație din România, rememorând atât artiştii cât și personajele ce au consacrat această artă. Totodată sunt prezentați pașii de construcție a unei păpuși sau a unei marionete, de la butucul de lemn – materie primă, la produsul final – păpușa sau marioneta, obiect de joc și operă de artă.

cui_i-e_frica_de_bau_bau_foto-Andrei_Gindac_13

20:00
Cui i-e frică de Bau -Bau?

Scenariul, regia, scenografia, ilustrația muzicală, light design: Ivica Šimić
Păpuși și costume: Emilia Furduiu
Coregrafia: Violeta Dincă

Vârsta: 4+
Durata: 50 min.

Distribuția: Olga Bela, Dan Codreanu, Ana – Maria Bălescu, Adrian Alexandru Neculcea

Totul este un joc, cu puține cuvinte, cu mișcare, muzică și dans, care apelează la puterea de imaginație a copiilor și care are ca scop să demitizeze unele dintre cele mai comune temeri, să demonstreze că frica este parte integrantă a vieții se zi cu zi, dar că putem scapă de ea glumind, luând-o în șagă. Comunicarea dintre scenă și public este sinceră, directă, ritmul este alert, iar concluzia de final este că Bau-Baul este prietenul de care nu trebuie să ne mai fie frică.

Accesul la toate evenimentele este gratuit

Scroll to Top
X