Teatrul Țăndărică vă dă întâlnire cu Constantin Brâncuși de Ziua Națională a marelui sculptor

Povestile Romaniei Brancusi 3

Începând cu 19 februarie 2015, în fiecare an la această dată sărbătorim ”Ziua Națională Constantin Brâncuși”, amintind de data nașterii marelui sculptor român, respectiv 19 februarie 1876.

Cu această ocazie, Teatrul Țăndărică lansează proiectul ”Poveștile României”, un concept ce îmbină artă performativă și educația informală și face parte din platforma ”Teatru în școli” inițiată de Teatrul Țăndărică.  Proiectul debutează cu o întâlnire dedicată lui Constantin Brâncuși și va continua cu o serie de spectacole  special create pentru liceeni, în care sunt prezentate, într-o nouă manieră, personalități marcante din istoria și cultura României. Reprezentațiile au un puternic caracter interactiv  între actori și elevi  și se concentrează pe accentuarea elementelor definitorii ale marilor personalități, într-un limbaj și stil adaptat prezentului și audienței tinerilor. Textele create au la bază rigorile scrierii creative contemporane și își propun să pună în valoare poveștile acestor personalități și realizările din diferite domenii.

Totodată, spectacolele își doresc să transmită publicului tânăr un altfel de mod de a învăța despre istoria și cultura noastră, interacționând cu personajul – care prinde viață prin performanța actorului – și folosind mijloacele vizuale ale teatrului de animație.

Constantin Brâncuși, părintele sculpturii moderne, cum a fost denumit prima dată în America, s-a născut pe 19 februarie 1876 în Hobiţa, România. Este considerat unul dintre cei mai mari sculptori ai lumii, iar ziua nașterii sale este sărbătorită pe plan internațional şi înscrisă în calendarul cultural universal. Constantin Brâncuși a reușit să proiecteze dimensiunea mitologică a națiunii române în plan universal, devenind o personalitate celebrată în cultura modernă pe orice continent. Povestea prezentată la Țăndărică nu ocolește principalele sale creații – Pasărea măiastră, Principesa X, Domnișoara Pogany etc. – și subliniază impactul internațional pe care l-a avut cariera sa.

Lăsând ”porțile” deschise publicului larg, Teatrul Țăndărică propune o întâlnire cu Constantin Brâncuși într-o manieră interactivă, prietenoasă și informală, marți 19 februarie, ora 19:00 la Sala Studio, un spectacol cu intrare liberă.

 “Poveștile României” va continua cu o serie de nume importante din istoria și cultura națională și reprezentații special concepute pentru tinerii liceeni.

POVEȘTILE ROMÂNIEI, CONSTANTIN BRÂNCUȘI
Marti 19 februarie, 19:00, Sala STUDIO            
– INTRAREA ESTE LIBERĂ  –

#povestileromaniei #Brancusi #arta #sculptura #contemporan #istorie #TeatrulTandarica

Pentru mai multe detalii, vă rugăm contactați:
Teatrul de Animație Țăndărică
E-mail: pr@teatrultandarica.ro; leonard@teatrultandarica.ro
miruna@teatrultandarica.ro
Facebook: www.facebook.com/teatrultandarica
Telefon: 021.316.30.03

Scroll to Top
X