Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Albume
Anunturi
Artiști ai Teatrului Țăndărică
Ateliere TSC
Campanii
Conducere
Conferinte educationale
Conferinte profesionisti
Dictionar
Expozitie/Perpetuum Tandarica
Festivaluri
Implus 2016
Interviu
Noutati
Premii
Proiecte
Salt
Salt 2017
Spectacole
Spectacole TSC
Stagiunea de vara TSC
Stagiunea Tandarica Altfel
Tandarica Altfel
Template
TSC
{ "homeurl": "http://www.teatrultandarica.ro/", "resultstype": "vertical", "resultsposition": "hover", "itemscount": 4, "imagewidth": 70, "imageheight": 70, "resultitemheight": "70px", "showauthor": 0, "showdate": 0, "showdescription": 1, "charcount": 3, "noresultstext": "No results!", "didyoumeantext": "Did you mean:", "defaultImage": "/teatrultandarica/wp-content/plugins/ajax-search-lite/img/default.jpg", "highlight": 0, "highlightwholewords": 1, "scrollToResults": 0, "resultareaclickable": 1, "defaultsearchtext": "Cauta ... ", "autocomplete": { "enabled" : 1, "lang" : "en" }, "triggerontype": 1, "triggeronclick": 1, "redirectonclick": 0, "trigger_on_facet_change": 0, "settingsimagepos": "right", "hresultanimation": "fx-none", "vresultanimation": "fx-none", "hresulthidedesc": "1", "prescontainerheight": "400px", "pshowsubtitle": "0", "pshowdesc": "1", "closeOnDocClick": 1, "iifNoImage": "description", "iiRows": 2, "iitemsWidth": 200, "iitemsHeight": 200, "iishowOverlay": 1, "iiblurOverlay": 1, "iihideContent": 1, "iianimation": "1", "analytics": 0, "analyticsString": "", "redirectonclick": 0, "redirectClickTo": "results_page", "redirect_on_enter": 0, "redirectEnterTo": "results_page", "overridewpdefault": "0" }

PARAȘUTIȘTII

PARAȘUTIȘTII

Nu exista nici o reprezentatie programata.

  Scenariu,regie artistică, scenografie,ilustratie muzicală, light design: Ivica Šimić

  Asistent scenografie: Emilia Furdui

  Coregrafia: Violeta Dincă

  Varsta3+, non verbal

  Durată40 min

Distribuţia: Olga Bela/ Ana Maria Bălescu, Dan Codreanu/Adrian Alexandru Neculcea


O scenă, aproape goală, unde în centru se află un cub, o ramă care simbolizează un întreg univers. Două panouri care vor prinde viață și doi actori.  Spectacolul este o metafora “desenată” din linii sigure despre arta de a cădea, despre abilitățile oamenilor de a zbura sau de a depăși dificultățile vieții, despre importanța de a avea un prieten care să te susțină, să te impingă în sus atunci când este nevoie, investighează problema gravitație și a forței ei în viața de zi cu zi, a iluziilor și deziluziilor umane. Comunicarea dintre public și scenă se face in mod direct, “ochi în ochi”, cu mijloace deloc pretențioase, prin dans, mișcare, muzică, un pic de clovnerie, puțină acrobație ca-ntr-un joc de copii, dar cu mult umor. Un spectacol în care imaginația și îndemânarea copiilor este stimulată prin simpla sugestie a zborului (baloane, șosete,pene), a căderii pe pământ,unde te poti lovi, a ridicării și, apoi, a continuării drumului propus.” Parașutiștii” reprezintă o premieră națională, deschizînd noi orizonturi pentru teatrul de copii, în ceea ce privește modul de  expresie artistică, de abordare a tematicii dedicată celor mici prin conectarea lor la viața  cotidiană, fără zâne și feți frumoși. Mesajul este că trebuie să trecem peste obstacole ca să ne îndeplinim visele, să întâlnim oameni noi, să ne împrietenim, să știm să spunem la revedere, să sărim în ajutorul semenilor atunci când e nevoie.

Acest titlu propus de regizorul Ivica Šimić, actor, regizor, director al Teatrului Mala Scena din Zagreb, secretar general ASSITEJ reprezintă o revoluție în perceprea teatrului pentru copii, o schimbare de mentalitate, a avut premiera mondială la Bologna, in  2006. De atunci, spectacolul a participat la toate marile festivaluri din lume si este unul dintre cele mai jucate pe plan mondial in Europa, Asia, America, Australia.

ÎN PRESĂ

Curiozitatea publicului creştea concomitent cu trecerea timpului. În “Paraşutiştii” Ivica Šimić a folosit elemente foarte tehnice, cărora le-a dat artistism Violeta Dincă prin coregrafia sa. În felul acesta creatorul a încercat “o schimbare de mentalitate” la nivelul teatrului pentru copii. El a creat prima dată acest spectacol în 2006, premiera fiind la Bologna. De atunci a cutreierat lumea cu “Paraşutiştii”.” (Maria Sârbu- Jurnalul Național)

„Paraşutiştii” este un proiect ce are darul şi forţa de a schimba mentalitatea şi a forma o audienţă aproape de realităţile secolului XXI. Surprinzător, copiii sunt mai atenţi, mai concentraţi şi mai implicaţi în ceea ce se propune de pe scenă. Un altfel de spectacol pentru cei care consideră teatrul nu doar o modalitate de a vedea reprodusă scenic o poveste din cartea bunicilor, ci, mai ales, o formă de cunoaştere, de comunicare prin identificare şi nu în cele din urmă, de responsabilizare. (Răzvana Niţă, PORT.ro)

Parașutiștii este un spectacol de văzut și de revăzut cu ambele distribuții. Pentru plăcerea jocului inventiv pe care o transmite în fiecare secundă. Pentru aventura în magia cotidiană pe care o propune. Pentru că ne ridică ușor picioarele de pe pământ, ne ține agățați puțin de cer și ne dă drumul încet, înapoi, pe pământ. (Mihaela Michailov –  Pana la cer și înapoi, Șapte seri)


Se mai joaca


Show Buttons
https://www.facebook.com/teatrultandarica/?fref=ts
Share On Youtube
Hide Buttons