Muzeul Virtual Dorina Tănăsescu – volumul 1

Muzeul virtual permite o călătorie unică prin timp în lumea fabuloasă păpuşilor şi marionetelor de patrimoniu din istoria de peste 75 de ani a Teatrului de Animaţie Ţăndărică.
Muzeul poartă numele Dorinei Tănăsescu pentru a aduce un omagiu uneia dintre cele mai longevive marionetiste, recunoscută ca fiind una dintre cele mai importante creatoare ale acestui gen teatral. A pus bazele Teatrului Ţăndărică şi a altor teatre de păpuşi din lume.
Pedagog prin vocaţie, Dorina Tănăsescu a avut o contribuţie majoră la întemeierea secţiei de „Arta actorului mânuitor de păpuşi şi marionete” în cadrul Facultăţii de Teatru, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, Bucureşti. Ca profesor a elaborat o metodă inovatoare de predare a tehnicii marionetei bazată pe invenţii personale în ceea ce priveşte construcţia acesteia.
Muzeul Dorina Tănăsescu este alcătuit din două părţi, muzeul itinerant format din păpuşile şi marionetele conservate de-a lungul timpului şi muzeul virtual pe care îl puteţi vedea în cele ce urmează, constituit din fotografii ale elementelor din muzeul itinerant. Scopul acestui muzeu este de păstra vie istoria teatrului de animaţie, de a nu lăsa să fie uitată esenţa acestei arte, cât şi oamenii.

Scroll to Top
X